Συστατικά Mansome - Activator Serum

Παρακάτω θα βρείτε όλα τα συστατικά που βρίσκονται στο Activator Serum, όπως έχουν καταχωρηθεί στον ΕΟΦ (Ελληνικός Οργανισμός Φαρμάκων) και όπως αναγράφονται στην ετικέτα που φέρει το προϊόν.

Νερό, γλυκερίνη, εκχύλισμα ρίζας Curcuma Longa (Capilia Longa), βιοτίνη, φυλλικό οξύ, κυανοκοβαλαμίνη, νιασιναμίδη, παντοθενικό οξύ, πυροξιδίνη, ριβοφλαβίνη, θειαμίνη, πολυπεπτίδια ζύμης, αργινίνη, λυσίνη, ιστιδίνη, ασπαρτικό οξύ, θερονίνη, γλουταμινικό οξύ, γλουταμίνη , Καρβομερές, τιθανολαμίνη, αιθυλεξυγλυκερίνη, φαινοξυαιθανόλη

Capilia Longa

Το Capilia Longa, επιτυγχάνει την επανενεργοποίηση της τριχοφυΐας μέσω μιας βιολογικής προσέγγισης, όπου επαναφέρει ή δίνει ζωή σε νεες τρίχες, ξεκινώντας εκ νέου τη δραστηριότητα των δερματικών κυττάρων.


Θειαμίνη

Η βιταμίνη Β1 ή αλλιώς Θειαμίνη δεν μπορεί να παραχθεί απο το σώμα και βοηθά για την ανάπτυξη/διπλασιασμό των κυττάρων και την παραγωγή ενέργειας στα κύτταρα μέσω της παραγωγής ΑΤΡ.

 

Ριβοφλαβίνη

Η βιταμίνη Β2 ή αλλιώς Ριβοφλαβίνη συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των βλεννογόνων, στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των ερυθρών αιμοσφαιρίων και κυρίως στη βελτίωση και τη διατήρηση της άριστης κατάστασης του δέρματος.

 

Νιασιναμίδη

Η βιταμίνη Β3 ή αλλιώς Νιασιναμίδη είναι μια βιταμίνη που δεν παράγει το σώμα μας. Είναι γνωστή για την επουλωτική και καταπραϋντική της δράση. Έχει ουδέτερο PH, με αποτέλεσμα να μην προκαλεί ερεθισμούς και βοηθά το αφυδατωμένο ή ξηρό δέρμα γιατί βελτιώνει την λειτουργία του φραγμού του δέρματος.

 

Πυροξιδίνη

Η βιταμίνη Β6 ή αλλιώς Πυροξιδίνη είναι υπεύθυνη για τη σύνθεση δομικών και λειτουργικών ενώσεων στο σώμα που συμβάλλουν στην φυσιολογική ανάπτυξη των μαλλιών. Ο πλήρης μεταβολισμός στο δέρμα εξαρτάται επίσης από την πυριδοξίνη. Η ανεπάρκειις πυριδοξίνης επηρεάζει πρώτα τα μαλλιά κάνοντας τα να εγκαταλείπουν ενεργά και συχνά υπάρχουν εκδηλώσεις δυσάρεστων δερματικών αντιδράσεων.

 

Βιοτίνη

Η βιταμίνη Β7 ή αλλιώς Βιοτίνη είναι μια είναι μια βιταμίνη σημαντική για την υγεία των μαλλιών και του δέρματος καθώς συμμετέχει στη σύνθεση των αμινοξέων και συμβάλλει στην καλή υγεία και ανθεκτικότητα της τρίχας. Συμβάλει επίσης στην ενδυνάμωση της τρίχας και στην προστασία από την ξηρότητα των μαλλιών.

 

Φυλλικό οξύ

Η βιταμίνη Β9 ή αλλιώς Φυλλικό οξύ είναι απαραίτητο για τον μεταβολισμό του ανθρώπινου οργανισμού και κυρίως για την σύνθεση, επιδιόρθωση του DNA. Το φυλλικό οξύ κατέχει πρωταρχικό ρόλο στην αναπαραγωγή των κυττάρων των τριχών και του δέρματος.

 

Κυανόκοβαλαμίνη

Η βιταμίνη Β12 ή αλλιώς Κυανόκοβαλαμίνη είναι απαραίτητη για τον οργανισμό διότι παίζει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία ερυθρών αιμοσφαιρίων, καθώς και στην κυτταρική ανάπλαση.

 

Γλυκερίνη

Η Γλυκερίνη αντιμετωπίζει τα προβλήματα ξηρότητας και ξεφλουδίσματος καθώς διατηρεί το δέρμα ενυδατωμένο. Αποτρέπει τη γήρανση του δέρματος καθώς επίσης βοηθάει και σε περιπτώσεις ψωρίασης ή εκζέματος.

 

Παντοθενικό οξύ

Η βιταμίνη Β5 ή αλλιώς Παντοθενικό οξύ είναι μία ουσία που συμβάλλει στη ροή του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής ή του προσώπου και στην ανάπτυξη των τριχών. Βοηθάει επίσης στην αποφυγή της αραίωσης και της απώλειας των μαλλιών.

 

Αργινίνη

Η αργινίνη είναι πολύ σημαντικό αμινοξύ, που βοηθά στην παραγωγή κερατίνης. Μεταξύ άλλων σημαντικών οφελών στην υγεία βοηθά στην ελαχιστοποίηση της απώλειας μαλλιών που οφείλεται σε νόσους. Η αργινίνη είναι επίσης ζωτικής σημασίας για τη βελτίωση της ροής αίματος και την προσφορά θρεπτικών ουσιών στους θύλακες. Αυτό διευκολύνει την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών, καθώς διεισδύει και ενδυναμώνει την τρίχα από μέσα προς τα έξω.

 

Λυσίνη

Η λυσίνη είναι ένα αμινοξύ που συμμετέχει στη σύνθεση των πρωτεϊνών και βοηθά στην δόμηση των ιστών και την επούλωση των πληγών. Ανήκει στα αμινοξέα που δεν παράγονται απο τοντον οργανισμό και είναι απαραίτητη για τη σύνθεση των πρωτεϊνών.

 

Ιστιδίνη

Η ιστιδίνη είναι ένα αμονιξύ που περιέχεται σε μεγάλες ποσότητες στο γάλα, και είναι απαραίτητο για το νευρικό σύστημα και την επιδιόρθωση των ιστών. Η Ιστιδίνη χρησιμοποιείται για την σύνθεση των πρωτεϊνών, για το σχηματισμό των ερυθρών και λευκών αιμοσφαιρίων και συμμετέχει στον μεταβολισμό σημαντικών ιχνοστοιχείων.

 

Θρεονίνη

Είναι ένα απαραίτητο αμινοξύ το οποίο δεν μπορεί να συντεθεί από τον ανθρώπινο οργανισμό θεωρείται απαραίτητο για την διατήρηση της πρωτεϊνικής ισορροπίας του οργανισμού, ενώ βοηθά στην σύνθεση κολλαγόνου και ελαστίνης.

 

Ασπαρτικό οξύ

Το ασπαρτικό οξύ είναι αμινοξύ και διεγερτικός νευροδιαβιβαστής. Το ασπαρτικό οξύ έχει σημαντικό ρόλο στον σχηματισμό DNA και RNA βοηθώντας στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης.

 

Γλουταμινικό Οξύ

Το γλουταμικό οξύ είναι αμινοξύ που χρησιμοποιείται στη βιοσύνθεση των πρωτεϊνών. Εκτός από το ότι αποτελεί δομικό στοιχείο πρωτεϊνών, το γλουταμικό οξύ παίζει πρωταρχικό ρόλο στη νευρική ενεργοποίηση.

 

Γλουταμίνη

Η γλουταμίνη είναι αμινοξύ που συμμετέχει στη σύνθεση των πρωτεϊνών.

 

Καρβομέρη

Βοηθά στην ροή του Serum δίνοντας του μια υφή υγρού gel και χρησιμοποιείται ως γαλακτωματοποιητής για να σταθεροποιήσει και να πυκνώσει το διάλυμα. 

Τριαιθανολαμίνη

Η τριαιθανολαμίνη είναι συστατικό που χρησιμοποιείται σε καλλυντικά προϊόντα και λειτουργεί για να κρατάει την ισορροπία οξύτητας ή επίπεδα Ph.

 

Τα ωφέλη του Capilia Longa

Το Capilia Longa είναι μια φυσική και φυτική φόρμουλα ανάπτυξης για τις τρίχες και τα μαλλιά, φτιαγμένη εξ ολοκλήρου από το φυτό Curcuma Longa. Το Curcuma longa, ή καλύτερα και πιο γνωστό ως κουρκουμάς, είναι ένα πολυετές φυτό που είναι μέλος της οικογένειας Zingiberaceae.

 


Τα μαλλιά σας μπορούν να επωφεληθούν πολύ απο αυτή τη φόρμουλα. Λειτουργεί για να ενυδατώνει την τρίχα καθώς προάγει και την ανάπτυξη νέων τριχών. Ο κουρκουμάς αντιμετωπίζει επίσης την πιτυρίδα, αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στο σημείο που εφαρμόζεται και βοηθά στην πρόληψη της τριχόπτωσης. Λειτουργεί επίσης για τη θεραπεία οποιωνδήποτε καταστάσεων του τριχωτού της κεφαλής όπως φαγούρα, απολέπιση, φλεγμονή και ακόμη και αλωπεκία.

Το Capilia Longa, επιτυγχάνει την επανενεργοποίηση της τριχοφυΐας μέσω μιας βιολογικής προσέγγισης, όπου επαναφέρει ή δίνει ζωή σε νεες τρίχες, ξεκινώντας εκ νέου τη δραστηριότητα των δερματικών κυττάρων.